Image

Fastighetskonsult i konkurs

BOLAG Vhp Holding har begärts i konkurs. Ett 20-tal anställda i ett antal värmländska bygg- och fastighetsbolag dras med i konkursen. - Vi var inte rustade för den här lågkonjunkturen, säger vd Kent Svensson.
Publicerad den 14 November 2008

Vhp Holding är moderbolag i en koncern bestående av ett tiotal hel- och delägda dotterbolag, skriver Nya Wermlandstidningen.

Affärsidén är att äga, förvalta och utveckla fastigheter, bolag och olika typer av projekt.

2007 hade man 32 anställda, en beräknad omsättning på 40 miljoner kronor och den näst största tillväxten, 400 procent, av alla företag i Värmland.

Men i torsdags ansökte Vhp Holding och Vhp arkitekter/ingenjörer om konkurs. Kent Svensson begär också att hans privata bolag Byggkonsultgruppen ska försättas i konkurs.

– Vi har historiskt sett gjort väldigt bra resultat i Vhp Holding. Vi har haft en bra kassa och en god likviditet som vi investerat i fastigheter och i framtidsprojekt. Men den här lågkonjunkturen var vi inte rustade för. Vi har inte hunnit konsolidera oss och har varit för hårt exponerade, säger Kent Svensson till NWT.

Verksamheten tas nu över av tre konkursförvaltare. Bertil Moreau, som har utsetts till konkursförvaltare för moderbolaget Vhp Holding, har i dagsläget ingen uppfattning om skuldernas omfattning.

– Nu får vi se på möjligheterna att rekonstruera bolaget. De är svåra att bedöma, det är ju helt stopp i byggbranschen vilket är orsaken till konkursen, säger Moreau till NWT.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige