Image

Fastighetsägarna GFR förstärker inom näringspolitik

Karriär I mars tillträder Rikard Ljunggren som ny näringspolitiker på Fastighetsägarna GFR:s kontor i Göteborg. Tillsammans med Lena Hasslöf Gustafsson kommer han att bilda ett team med helhetsansvar för den näringspolitiska verksamheten i Göteborgsregionen.
Publicerad den 22 Januari 2014
Rikard Ljunggren. Bild: Fastighetsägarna
Rikard Ljunggren.

Rikard Ljunggren, 35, är ekonom i grunden och har arbetat i flera år som kommunikationskonsult på JKL. Han kommer närmast från en tjänst som stabschef och budgetsekreterare för Moderaterna i Kommunstyrelsen i Göteborg där han arbetat sedan 2010. Han sitter också med i styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden.

- Jag ser mycket fram emot att få jobba för fler bostäder och bättre villkor för hyresrätten hos Fastighetsägarna i Göteborg. Att få igång bostadsbyggandet är en ödesfråga för Göteborg. Tillsammans med infrastrukturen är bostadsbristen den viktigaste tillväxtutmaningen vi står inför. Därför ska vi se till att göra den till en framtidsfråga och en valfråga, såväl nationellt som lokalt, säger Rikard Ljunggren.

Rudolf Antoni, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna GFR, menar att en handlingskraftig och väl fungerande fastighetsbransch är en förutsättning för att kunna bygga ett framgångsrikt och hållbart Göteborg.

- Rikard är en erfaren samhällsdebattör med hög kompetens inom opinionsbildning. Dessutom har han kunskap om branschfrågorna och ett stort nätverk inom politik och näringsliv i Västsverige. Han kommer att bli en stark och tydlig röst för fastighetsbranschen i Göteborg, säger Rudolf Antoni, näringspolitisk chef Fastighetsägarna GFR.

Fastighetsägarna är en rikstäckande branschorganisation som representerar cirka 17 000 fastighetsföretag. Organisationen består av fyra regioner varav Fastighetsägarna GFR är den största med drygt 5 000 fastighetsföretag inom Västra Götalands-, Värmlands-, Hallands-, Jönköpings, Kalmar- och västra Östergötlands län.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så högt belånade är fastighetsbjässarna

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på branschens högst belånade bolag efter årets andra kvartal.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY