Image

Fastighetsägarna: Förslagen pekar i rätt riktning

Sverige Valet av antingen detaljplan eller bygglov som ett steg i planprocessen är viktigt för att underlätta byggandet av fler bostäder. Det säger Rikard Silverfur, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna Sverige, i en kommentar till plangenomförandeutredningen som nu lämnat över sitt slutbetänkande till regeringen.
Publicerad den 8 Maj 2013

– Förslaget att slopa ett steg i planprocessen är bra och kommer bidra till att påskynda den idag omfattande planprocessen. Det är också välkommet att utredningen innehåller förslag som innebär att resurser frigörs hos kommuner för att snabbare kunna hantera stads- och bostadsbyggande, säger Rikard Silverfur.

– Vi ska nu studera förslagen ingående och komma med ett utförligt remissvar. Vi kan redan nu säga att förslagen pekar i rätt riktning. Att bostadsbyggande föreslås bli ett riksintresse är ett bevis på hur viktigt det är för Sverige att vi får en fungerande bostadsmarknad i balans, säger Rikard Silverfur.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige