Image

Fastighetsägare varnas för Bandidos

LOKALER Polisen i Örebro län går nu ut med en varning till fastighetsägare i länet om att vara försiktiga med vem de hyr ut eller säljer fastigheter till. Anledningen är att det kriminella mc-gänget Bandidos vill etablera sig där.
Publicerad den 1 Oktober 2008

- Jag vill uppmana alla att vara uppmärksamma på vilka de hyr ut eller säljer fastigheter till. Det finns aktörer inom den grova organiserade och systemhotande brottsligheten som kan ha intresse av lokaler. Ägarna måste se till att de vet vilka det är som de säljer eller hyr ut till. Enligt polisen kan mc-gängen försöka skaffa sig lokaler genom bulvaner. Det kan göra det svårt för fastighetsägaren att veta att det är kriminella grupperingar som döljer sig bakom kontraktet, säger Torbjörn Carlson, informatör på Örebropolisen till Nerikes Allehanda.
- Se till att ha riktigt bra och vida referenser, det är det bästa råd jag kan ge.

Enligt Nerikes Allehanda har Bandidos varit och tittat på lokaler i Karlskoga.
- Det verkar mycket riktigt vara intressenter som har lojaliteter med den organiserade brottsligheten, säger Torbjörn Carlson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY