Image

Fastighetsägare och Landskrona stad bildar bolag för upprustning

Bolag Landskrona stad och ett antal privata fastighetsägare bildar ett gemensamt bolag – Landskrona Stadsutveckling AB – med 100 miljoner kronor i kapital. Syftet är att ta ett helhetsgrepp och vända utvecklingen i stadsdelarna Centrum och Öster.
Publicerad den 27 Augusti 2012

Fastighetsägarna är HSB Landskrona, Lindström Fastigheter, Swedbank i Landskrona, Svenska Hus, Fastighets AB Tornet och Heimstaden.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg är förhoppningarna att man ska kunna:

# Vända den nuvarande utvecklingen med ett ständigt ökande antal nya försörjningsstödstagare årligen, till stor del genom inflyttning till kommunen. 2011 erhöll inte mindre än 3271 individer försörjningsstöd, vilket på sikt är ohållbart både för individerna och för kommunen.

# Kvartersvis rusta upp och modernisera boendemiljöer för att minska segregationen.

# Vidta en lång rad åtgärder mot oseriösa fastighetsägare, främst genom förstärkt och samordnad myndighetsutövning.

- Detta arbete måste vi bedriva på lång sikt och med stor uthållighet, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

Från fastighetsbolagens håll välkomnas beslutsamheten hos kommunen.

- Jag är övertygad om att vi tillsammans kan nå goda resultat och på så sätt bidra till att vända hela Landskrona, säger Per Lindström från Lindström Fastigheter, tillika ordförande i Fastighetsägarna Landskrona.

- Vi kommer också från fastighetsägarsidan att lyfta fram och arbeta strukturellt med upprustning och naturligtvis med trygghetsfrågorna, säger Kenneth Håkansson från HSB-Landskrona.

- Vi har sedan några månader tillbaka hållits informerade om projektet och välkomnar detta. Bara om det går bra för de samhällen där vi verkar, kan det i längden gå bra för oss. Vi tycker det är bra och självfallet vill banken hjälpa till, på det sätt som är möjligt att skapa en sund och positiv utveckling i Landskrona, säger Ann-Christine Hasselgren, kontorschef på Swedbank i Landskrona.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY