Image

Får skattesmäll på 170 miljoner kronor

JURIDIK Skattenämnden avslår nu Wallenstams överklagan vilket leder till en skattesmäll på 159 miljoner kronor. Plus ett skattetillägg om 14 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Mars 2009

I samband med deklarationen för år 2006 gjorde Wallenstam en miss när man skrev ner aktier i ett underbolag. Skatteverket avslog nedskrivningen och gav dessutom Wallenstam ett skattetillägg på 40 procent.

Wallenstam överklagade men nu avslår skattenämnden detta och riktar samtidigt hård kritik mot Wallenstam.

- Ni har uppgett att felet i deklarationen har uppkommit genom ett misstag, med har inte redogjort för de närmare omständigheterna kring det felaktiga avdraget. Bolaget har haft mycket god kännedom om fakta i frågan. Ett fel av det aktuella slaget måste tillskrivas slarv eller bristande rutiner. Deklarationen är därför inte upprättad med den noggrannhet som krävs, skriver Skatteverket enligt Göteborgs-Posten.

Wallenstam åker alltså på en skattesmäll på nära 159 miljoner kronor, plus närmare 14 miljoner kronor i skattetillägg. Totalt alltså en bit över 170 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige