Image

Får hyra för 33 kronor per kvadratmeter

OJDÅ! 33 kronor per kvadratmeter och år. Rena vrakpriset – även i Torpshammar i Ånge. – Det här är unikt för ÅFA:s fastighetsbestånd. Och det är inte den affär vi kommer att tjäna mest på, säger Torbjörn Westberg, vd för kommunala ÅFA, Ånges fastighet & industri AB.
Publicerad den 12 Mars 2009

Hyresgästen ägde själv fastigheten tidigare, men gick i konkurs i höstas. Han köpte dock tillbaka företaget av konkursförvaltaren, och säljer nu fastigheten – för 400 000 kronor - för att själv hyra den, skriver Sundsvalls tidning.

Det rör sig om en lokal på 590 kvadratmeter och årshyran blir 19 500 kronor, alltså 33 kronor per kvadratmeter.

– Även om vi inte tjänar så mycket på affären så gör vi en insats för bygden som behöver arbetstillfällen, säger Torbjörn Westberg till Sundsvalls tidning.

Företagaren har mellan 50 och 60 anställda.
- Den här entreprenören är drivande. Han har gått i konkurs men jag har fullt förtroende för att han kommer att driva företaget på ett bra sätt, säger Westberg.

Hyrorna för kommersiella lokaler inom ÅFA, ligger vanligtvis på 600 till 1 400 kronor per kvadratmeter och år, enligt tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige