Image
Stefan Dahlbo.
Stefan Dahlbo. Bild: Fabege.

Fabeges nyuthyrningar i linje med före pandemin

Bolag Under andra kvartalet hade Fabege en nettouthyrning om 20 miljoner kronor och nyuthyrningarna har gjorts på "bra nivåer", väl i linje med nivån före pandemin, det skriver Fabeges vd Stefan Dahlbo i delårsrapporten.
Publicerad den 9 Juli 2021

Fabege hade ett stabilt kvartal med ökad aktivitet på hyresmarknaden och bra nettouthyrning. Även omförhandlingar bidrog positivt till hyresvärdet i omförhandlade kontrakt på bra nivåer. Värdetillväxten i fastighetsportföljen fortsatte och projekten fortlöper enligt plan.

Hyresintäkterna ökade till 1 422 Mkr (1407). I identiskt bestånd var intäkterna oförändrade i jämförelse med föregående år.
Driftsöverskottet uppgick till 1 047 Mkr (1 046). I identiskt bestånd minskade driftsöverskottet med 1 procent (6).
Överskottsgraden uppgick till 74 procent (74).
Förvaltningsresultatet uppgick till 715 Mkr (728).
Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 1 595 Mkr (1 525).
Nettouthyrning första halvåret uppgick till 56 Mkr (20). För andra kvartalet enskilt uppgick nettouthyrning till 20 Mkr (5).
Periodens resultat efter skatt uppgick till 2 046 Mkr (1 559), motsvarande 6:32 kr per aktie (4:73).

– Jag är nöjd med kvartalet ur flera aspekter särskilt den ökade aktiviteten på hyresmarknaden som avspeglar sig i vår starka nettouthyrning på 56 miljoner kronor och i omförhandlingarna som ökade med tolv procent. Jag är optimistisk inför Q3 och tror att vi kommer få ett kvartal med fortsatt bra nettouthyrning även om Q3 traditionellt är ett svagare kvartal, säger Stefan Dahlbo och fortsätter.
– Fabege har en stark balansräkning, en stabil kundbas, ett modernt fastighetsbestånd i bra lägen med många utvecklings- och projektmöjligheter som vi är redo att ta oss an.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige