Image

Fabege säljer allt i Catena

Bolag Fabege avyttrar sina 2 619 342 aktier i Catena AB, motsvarande 10,2 procent av kapitalet. Köpare är en grupp institutionella investerare.
Publicerad den 10 November 2015
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Köpare är en grupp institutionella investerare.

Fabege ägde före försäljningen drygt 2,6 miljoner aktier i Catena, värda cirka 300 miljoner kronor. Bolaget har nu sålt alla sina aktier i Catena.

- Vi tycker det är naturligt att avyttra i och med att vi köpt ut Haga Norra. Det handlar om att satsa på våra projekt och vår kärnverksamhet, något vi nu kan använda pengarna till, säger Fabeges vd Christian Hermelin till nyhetsbyrån Direkt.

Att Catenaförsäljningen sker först nu beror delvis på höstens affärer i Fabege- och Catenahuvudägaren Erik Paulssons fastighetssfär.

- Vi ville inte riskera att vi visste något som marknaden inte visste, säger Christian Hermelin till Nyhetsbyrån Direkt.

Catenaaktien föll i går med cirka fem procent till 113,50 kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige