Image

Fabege och Peab delar upp ägandet i Råsunda

Transaktioner Fabege och Peab delar sitt ägande på Råsundatomten – Peab förvärvar bostadsbyggrätterna och Fabege kontorsbyggrätterna och en kommersiell byggrätt.
Publicerad den 21 December 2015

Peab och Fabege har ägt byggrätterna gemensamt via bolaget Visio.

Bostadsbyggrätterna motsvarar cirka 700 lägenheter. Fördelat på två kvarter; Klacken och Liraren. Kvarter Klacken kommer att omfatta cirka 340 lägenheter och uppföras i kvarter om 6-9-våningshus inklusive garage och lokaler i markplan. Byggstart beräknas ske i mars 2016 och preliminär inflyttning sommaren 2018. Kvarteret Liraren kommer att påbörjas preliminärt sommaren 2017.

På den kommersiella byggrätten kommer Fabege att uppföra en kontorsbyggnad för bland andra Telenor Sverige.

- Genom uppdelningen kan Peab nu fokusera på att utveckla attraktiva bostäder i ett mycket centralt läge med bra kommunikation och närhet till service och handel, säger Jesper Göransson, vd för Peab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fabege AB på Branschguiden

<br /> Fabege är fastighetsbolaget med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service – tillsammans med strategiska partners. Både vårt perspektiv och ägande är långsiktigt och vår passion är att skapa rätt förutsättningar för alla som bor, verkar och vistas i våra områden. Vi finns på ett begränsat antal delmarknader med hög tillväxt i Stockholmsområdet såsom Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park, City, Hammarby Sjöstad och Flemingsberg. Alla våra områden erbjuder en hög servicenivå, spårbundna lägen, väl utbyggd kollektivtrafik och goda möjligheter att cykla till jobbet, det vill säga allt man kan förvänta sig av en modern och levande stadsdel.<br /> <br /> Vi har...

Läs mer om Fabege AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Bostäder: Så ska nya Skåneaktören växa

Bolag J+S Projektutveckling är en uppstickare på den skånska marknaden för bostadsutveckling med en färsk första markanvisning att jobba med. Medgrundaren och delägaren Claes Jeppsson berättar för Fastighetssverige hur han ser på företagets tillväxtambitioner och ger sin bild av den skånska bostadsmarknaden just nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY