Image
Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GmbH.
Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GmbH. Bild: Fabege

Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Uarda 5 till Union Investment Real Estate GmbH. Fastigheten omfattar cirka 44 000 kvadratmeter kontor. Försäljningen sker i bolag till ett underliggande fastighetsvärde om 2 257 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Februari 2016

Genom försäljningen bekräftas nu för första gången områdets attraktivitet för institutionella investerare. Fabege kommer att fortsätta förvalta fastigheten, behålla kundrelationen med Vattenfall och driva utvecklingen i Arenastaden.

Fastigheten är belägen mitt i Arenastaden med adress Evenemangsgatan 13. Fastigheten omfattar cirka 44 000 kvadratmeter kontor och är i dag fullt uthyrd till Vattenfall samt till en extern restaurang. Det årliga driftnettot uppgår till knappt 100 miljoner kronor per år. Fastigheten är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld och är en av landets mest energieffektiva kontorsbyggnader.

Försäljningen sker i bolag till ett underliggande fastighetsvärde om 2 257 miljoner kronor. Affären ger ett resultat om 159 miljoner kronor före skatt och 420 miljoner kronor efter skatt vilket kommer att redovisas under första kvartalet 2016. Tillträde sker den 1 mars 2016.

- Fastigheten motsvarar väl investerarmarknadens efterfrågan, det vill säga att den är färdigutvecklad, fullt uthyrd och med ett långt avtal. Genom försäljningen skapar vi utrymme för fler värdeskapande investeringar. Jag är nöjd med denna affär som är helt i linje med vår långsiktiga strategi och samtidigt glad över förtroendet att fortsätta förvalta fastigheten och ta hand om relationen med Vattenfall, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fabege AB på Branschguiden

<br /> Fabege är fastighetsbolaget med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service – tillsammans med strategiska partners. Både vårt perspektiv och ägande är långsiktigt och vår passion är att skapa rätt förutsättningar för alla som bor, verkar och vistas i våra områden. Vi finns på ett begränsat antal delmarknader med hög tillväxt i Stockholmsområdet såsom Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park, City, Hammarby Sjöstad och Flemingsberg. Alla våra områden erbjuder en hög servicenivå, spårbundna lägen, väl utbyggd kollektivtrafik och goda möjligheter att cykla till jobbet, det vill säga allt man kan förvänta sig av en modern och levande stadsdel.<br /> <br /> Vi har...

Läs mer om Fabege AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY