Image
Bild: Fabege

Fabege: Låg omförhandlingsvolym men stabila intäkter

Bolag Fastighetsjättens första kvartal 2021 präglades av stabila intäkter, högre vinterkostnader och fortsatt värdetillväxt i fastighetsportföljen. "Vi tecknade ett stort 12-årigt avtal med Convendum vilket gav en positiv nettouthyrning. Omförhandlingsvolymen var fortsatt låg men bidrog positivt till hyresvärdet i omförhandlade kontrakt med 12 procent. Projekten fortlöpte enligt plan", skriver bolaget.
Publicerad den 26 April 2021

Fabeges Q1 i siffror:
Hyresintäkterna uppgick till 707 miljoner kronor (711). I identiskt bestånd minskade hyresintäkterna med cirka 1 procent (+6). Minskningen i jämförelse med föregående period berodde främst på fastigheter som övergått till projekt samt på reserveringar med anledning av pandemin.
Driftsöverskottet uppgick till 506 Mkr (520). I identiskt bestånd minskade driftsöverskottet med 4 procent (+9).
Överskottsgraden uppgick till 72 procent (73).
Förvaltningsresultatet uppgick till 346 Mkr (369).
Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 514 Mkr (1 854).
Periodens resultat efter skatt uppgick till 863 Mkr (1 574), motsvarande 2:64 kr per aktie (4:78).
Nettouthyrning första kvartalet uppgick till 36 Mkr (15).
Soliditeten uppgick till 51 procent (52) och belåningsgraden till 35 procent (35).

–Vi har en stark balansräkning, en stabil kundbas, ett bra fastighetsbestånd i bra lägen och många utvecklingsmöjligheter. Vi har under kvartalet utnyttjat vår styrka till att återköpa knappt 3 miljoner aktier. Allt med ambitionen att skapa ytterligare aktieägarvärde, kommenterar, Stefan Dahlbo, vd Fabege.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige