Image

Fabege i miljardaffär med Vattenfall

AFFÄRER Fabege uppför en ny kontorsbyggnad på 43 000 kvadratmeter till Vattenfall Norden i Solna. Hyreskontraktet är på tolv år.
Publicerad den 15 Januari 2009

Vattenfall Norden ska flytta in i en ny kontorsbyggnad som ska ligga i anslutning till Swedbank Arena och Mall of Scandinavia.

Den nya kontorsbyggnaden beräknas påbörjas under 2009, efter slutförd planprocess.

Förutom moderna och flexibla kontorslokaler med 2 000 arbetsplatser kommer fastigheten att inrymma garageplatser, restaurang, hörsal, motionslokaler samt utställningslokaler. Miljö- och energikraven är högt satta och byggnaden kommer att ha en lägre energianvändning än vad EU:s energiklassning "Green Building" kräver, bland annat genom sol- och vindkraft.

Kontraktet löper på tolv år med ett årligt hyresvärde om cirka 100 miljoner kronor. Den sammanlagda projektkostnaden uppgår till 1 150 miljoner kronor och finansieringen är klar. Vattenfall Nordens nya kontorsbyggnad beräknas vara färdigställd under tredje kvartalet 2012.

– Att Vattenfall Norden väljer att förlägga sitt nya kontor till en av våra fastigheter i Arenastaden i Solna är en stark bekräftelse på områdets växande attraktivitet, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

– Vattenfall Norden har haft en tydlig vision för sitt nya kontor och det mycket glädjande att vi kunnat möta företagets höga krav på bland annat flexibilitet, miljö- och kostnadseffektivitet och kommunikationer, fortsätter Christian Hermelin.

- Med de nya lokalerna får vi bättre arbetsmiljö och blir mer miljö- och kostnadseffektiva. Med Vattenfalls kraftiga utveckling behöver vi också moderna och flexibla lokaler med möjlighet att växa, säger Hans von Uthmann, vice vd Vattenfall AB och chef Vattenfall Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige