Image
Luma 1 i Hammarby sjöstad.
Luma 1 i Hammarby sjöstad. Bild: Fabege

Fabege hyr ut 3 000 kvadratmeter i Hammarby sjöstad

Uthyrning Fabege har tecknat avtal med två nya kunder i Hammarby sjöstad om cirka 3 000 kvadratmeter. Svenska institutet (SI) samt Region Stockholm kommer att under 2019 att flytta in fastigheterna Trikåfabriken 9 respektive Luma 1.
Publicerad den 22 Januari 2019
Annons
Image

– Vi ser ett ökat intresse för Hammarby sjöstad. Det är roligt att även stora organisationer ser Hammarby Sjöstad som ett attraktivt alternativ, säger Andreas Malmsäter uthyrningschef på Fabege.

I Trikåfabriken 9 som kommer omfatta cirka 17 000 kvadratmeter kontorsyta och står färdig andra halvåret 2019 har redan Naturvårdsverket och Hyper Island tecknat hyresavtal. Nu väljer även Svenska institutet att etablera sin verksamhet i fastigheten. Byggnaden kommer bli ett landmärke i Hammarby sjöstad med sin bevarade originalfasad i tegel och tillbyggnad i trä och cortenplåt.
– Vi har valt Trikåfabriken för de möjligheter som finns att utforma en dynamisk och flexibel arbetsplats som passar våra arbetssätt och som öppnar för nya sätt att samverka med andra. I valet av nya lokaler har även miljöhänsyn vägt tungt, säger Torgny Hagelin, chef för avdelningen för ledning och styrning, Svenska institutet.

I Luma 1, väljer Region Stockholm att etablera sitt projektkontor för tunnelbanan. I och med detta är Lumas 34 000 kvadratmeter nästan fullt uthyrd. Blåa linjen kommer förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Hammarby Sjöstad. I stadsdelen kommer två nya tunnelbanestationer, Gullmarsplan och Sickla Kanal. Förväntad byggstart är under 2019.

Set Up har agerat rådgivare åt Svenska institutet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY