Image
Sjöstadshöjden.
Sjöstadshöjden. Bild: Stockholms stad

Fabege får markanvisning i Hammarby Sjöstad

Bygg/Arkitektur Fabege och Stockholms stad har kommit överens om en markanvisning vid Hammarby Fabriksväg (Korphoppet 5) som omfattar upp till 33 000 kvadratmeter BTA kontor och andra verksamheter. Det är en del i stadens projekt att koppla samman Hammarbyhöjden och Hammarby Sjöstad. Idag är Fabege tomträttshavare till fastigheten Korphoppet 5.
Publicerad den 26 September 2020

Det som Fastighetssverige skrev om den 15 september har nu blivit än mer konkret i och med att Fabege och Stockholms stad har kommit överens om en markanvisning som omfattar upp till 33 000 kvadratmeter kontor och andra verksamheter.

Den upplyfta Hammarbyvägen och den lägre liggande Hammarby fabriksväg föreslås slås samman på den lägre nivån och utvecklas till en stadsgata med bebyggelse längs bägge sidorna. Avsikten är att skapa ett tryggt, attraktivt, sammanhängande stadsrum med cirka 4 000–5 000 kontorsarbetsplatser, hotell, ett torg och aktiva bottenvåningar med lokaler mot gatan.

Fabege är ägare till kringliggande fastigheter på Hammarby Fabriksväg och planerar nu tillsammans med staden och övriga byggaktörer den framtida utvecklingen. Korphoppet 5 används idag som arbetstunnel för utbyggnaden av den blå tunnelbanelinjen som får två nya stationer i Hammarby Sjöstad, vilket gör att stadsdelen knyts närmare innerstaden och får en koppling till Nacka öster ut och Hagsätra söder ut.

– Hammarby Sjöstad är en stadsdel med en bra mix av bostäder, kontor, skolor, kultur och service som ligger oss varmt om hjärtat. Vårt nyförvärv av kvarteret Påsen 1, våra fastigheter längs Hammarby Fabriksväg och denna nya markanvisning ger oss mycket goda förutsättningar att expandera Sjöstans levande stadskaraktär och goda arbetsmiljö söderut," berättar Fabeges VD och koncernchef Stefan Dahlbo.

En markanvisning är en option att med ensamrätt förhandla med staden om en specifik mark.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY