Image

Fabege emitterar grönt

Ekonomi/Finansiering Fabege har emitterat 300 miljoner kronor inom ramen för sitt gröna MTN-program med särskilda villkor avseende hållbarhet och miljö.
Publicerad den 9 Februari 2017

Obligationerna löper till 2019-09-16 med en ränta om Stibor 3 M + 1,15 procent och kommer att noteras på Nasdaq Sustainable Bonds List. Swedbank agerade emissionsinstitut i transaktionen som rönte ett intresse som översteg emitterat belopp mer än fyra gånger.

Genom att etablera ett helt grönt MTN-program lanserade Fabege i april 2016 en ny finansierings-möjlighet om totalt 2 000 Mkr. Hittills har obligationer om totalt 1 200 Mkr emitterats.

- Vi är mycket glada över det stora intresset för gröna obligationer hos så många investerare, säger Åsa Lind, finanschef Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fabege AB på Branschguiden


Fabege är fastighetsbolaget med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service – tillsammans med strategiska partners. Både vårt perspektiv och ägande är långsiktigt och vår passion är att skapa rätt förutsättningar för alla som bor, verkar och vistas i våra områden. Vi finns på ett begränsat antal delmarknader med hög tillväxt i Stockholmsområdet såsom Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park, City, Hammarby Sjöstad och Flemingsberg. Alla våra o...

Läs mer om Fabege AB på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY