Image

Fabege emitterar grönt

Ekonomi/Finansiering Fabege har emitterat 300 miljoner kronor inom ramen för sitt gröna MTN-program med särskilda villkor avseende hållbarhet och miljö.
Publicerad den 9 Februari 2017

Obligationerna löper till 2019-09-16 med en ränta om Stibor 3 M + 1,15 procent och kommer att noteras på Nasdaq Sustainable Bonds List. Swedbank agerade emissionsinstitut i transaktionen som rönte ett intresse som översteg emitterat belopp mer än fyra gånger.

Genom att etablera ett helt grönt MTN-program lanserade Fabege i april 2016 en ny finansierings-möjlighet om totalt 2 000 Mkr. Hittills har obligationer om totalt 1 200 Mkr emitterats.

- Vi är mycket glada över det stora intresset för gröna obligationer hos så många investerare, säger Åsa Lind, finanschef Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fabege AB på Branschguiden

<br /> Fabege är fastighetsbolaget med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service – tillsammans med strategiska partners. Både vårt perspektiv och ägande är långsiktigt och vår passion är att skapa rätt förutsättningar för alla som bor, verkar och vistas i våra områden. Vi finns på ett begränsat antal delmarknader med hög tillväxt i Stockholmsområdet såsom Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park, City, Hammarby Sjöstad och Flemingsberg. Alla våra områden erbjuder en hög servicenivå, spårbundna lägen, väl utbyggd kollektivtrafik och goda möjligheter att cykla till jobbet, det vill säga allt man kan förvänta sig av en modern och levande stadsdel.<br /> <br /> Vi har...

Läs mer om Fabege AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så investerar Gekås för framtiden – bygger för 600 miljoner

Bolag Här presenteras samtliga byggprojekt som pågår och ska genomföras av Gekås de kommande tre åren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY