Image
Jonathan Willén, vd för Europi Property Group.
Jonathan Willén, vd för Europi Property Group. Bild: CC BY-SA 3.0/Europi Property Group

Europi och Silverton bildar JV – investerar i tyska kontor

Bolag Europi Property Group har bildat ett joint venture med Silverton Group fastighetsfinansiering och utlåning med säkerhet i fastigheter. Företagens gemensamma mål är att under de kommande tolv månaderna bygga upp en portfölj av moderna kontorsfastigheter av högsta kvalitet med ett fastighetsvärde på minst 200 miljoner euro.
Publicerad den 25 Januari 2022

JV:t kommer att fokusera på moderna högkvalitativa kontor som gynnas av en aktiv tillgångsförvaltning och som uppfyller framtida krav från hyresgästerna, inklusive högsta ESG-standard. Investeringarna kommer att inriktas på fastigheter i och runt de sju största tyska städerna, tillsammans med utvalda, växande "B-städer" runt om i landet. Storleken på de fastigheter som ska förvärvas beräknas vara mellan 20 och 80 miljoner euro.
– Vi är glada över att gå in i Tyskland genom vårt joint venture med Silverton, en partner med bevisad erfarenhet och bästa möjliga förvaltningskapacitet. Tyskland är en av de största och mest likvida fastighetsmarknaderna i Europa med väsentlig ekonomisk tillväxt i de större städerna. Genom att fokusera på moderna hyresgästkrav, ESG-förbättringar och enastående tillgångslägen bygger vi på liknande strategier i Storbritannien och Spanien där vi ser mycket goda tillgångsresultat i hela vår portfölj, säger Jonathan Willén, vd på Europi.
– Vi är glada över att samarbeta med Europi och kommer att ge dem omfattande support vid förvärv av tyska kontorsfastigheter. JV:t ger oss möjlighet att förverkliga intressanta investeringsmöjligheter med snabbhet och säkerhet i genomförandet. Med vår expertis och våra regionala team kommer vi att se till att förvärvspipelinen för vår gemensamma portfölj snabbt fylls på under de kommande veckorna och månaderna, Stefan Dölker, partner på Silverton.

Förvärvet av en första fastighet har redan undertecknats. Den fullt uthyrda kontorsfastigheten ligger i en av de främsta städerna i Nordrhein-Westfalen. Transaktionsvolymen ligger i mitten av ett tvåsiffrigt miljonbelopp i euro.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Monica von Schmalensee ny ordförande för IQ Samhällsbyggnad: "Hedrad, glad och inspirerad"

Karriär Monica von Schmalensee tar över ordförandeklubban i IQ Samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med rollen och vad hon ser som organisationens viktigaste uppgifter framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige