Image

Europas första Green Building Corporate Partner

MILJÖ Fastighets AB Brostaden, som är ett bolag inom Castellumkoncernen, har som första bolag i Europa utsetts av EU till Green Building Corporate Partner. För att bli Green Building Corporate Partner krävs att energiförbrukningen reducerats med minst 25 procent i minst 30 procent av fastighetsbeståndet.
Publicerad den 25 Augusti 2008

Brostaden har arbetat strukturerat med energibesparingar och optimeringar i över tio år och har i dagsläget 36 fastigheter, vilket motsvarar över 40 procent av det totala beståndet av 89 fastigheter, med en förbrukning under 82 kWh per kvadratmeter och år. Detta kan jämföras med svensk normalförbrukning som är 110 kWh per kvadratmeter och år (SCB).

I och med detta har man som första bolag i Europa nu utnämnts till Green Building Corporate Partner.
- Det här innebär ett kvitto på att vi har lyckats med vårt långsiktiga målinriktade miljöengagemang, säger Brostadens vd Anders Nilsson till Fastighetssverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige