Image

"Ett erkännande att arbetsmetoden är rätt"

Bolag Smartkontroll.se fick motta Baltic Horizon Fund Award för bästa digitala idé. Efter priset siktar nu bolaget på att utveckla sin produkt vidare.
Publicerad den 2 Februari 2018
Paul Estelle (i mitten) mottar Baltic Horizon Fund Award. Bild: Baltic Horizon
Paul Estelle (i mitten) mottar Baltic Horizon Fund Award.

Smartkontroll.se, som har tagit fram en app som gör den dagliga fastighetsförvaltningen mer digitaliserad genom att hjälpa ansvariga att upptäcka, rapportera och följa upp avvikelser, stod som segrare när Baltic Horizon Fund, den baltiska fastighetsfonden som är noterad på Stockholmsbörsen, för andra gången delade ut sitt pris för att uppmuntra ytterligare digitalisering när det gäller förvaltning av kommersiella fastigheter och stimulera ett ökat utbyte mellan Sverige och Baltikum.

– Det känns riktigt bra. Ett erkännanden att arbetsmetoden är rätt och att vi kommit fram till ett bra verktyg, säger Paul Estelle.

Med sin funktion ska appen också göra det lättare att föra över kunskap och erfarenheter från erfarna till nya medarbetare.

– Det är lite brandkårsutryckningar och så behöver det inte vara om man jobbar smart. Man sätter en standard att jobba smart med fastighetsskötsel och förvaltning. Fastighetsskötarna blir guldvärda i branschen om de lär sig att jobba rätt, säger Paul Estelle.

Smartkontroll.se utvecklades som ett webbaserat verktyg. Nu går utvecklingen vidare för att göra det till en app om ska inte ska vara beroende av uppkoppling.

- Det är inte alltid det finns uppkoppling på alla ställen man undersöker i en fastighet. Med en app som inte behöver uppkoppling kan man genomföra besiktning under tiden istället för att behöver föra in siffror efter åt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ännu ett bostadsprojekt på grund i syd

Bolag Knappt 1,5 månader efter att ett projekt ägt av Norrterna och SBB fått se sitt bygglov upphävt stöter ytterligare ett bostadsprojekt på patrull.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY