Image
Johan Eriksson, vd för Estea.
Johan Eriksson, vd för Estea. Bild: Estea

Estea tecknar avtal med Region Stockholm och Folktandvården

Uthyrning Esteas helägda dotterbolag Estea Sverigefastigheter 3 har tecknat två nya sjuåriga hyresavtal i fastigheten Möllan 1. Hyresgästerna är Region Stockholm och Folktandvården.
Publicerad den 3 Juni 2020
Annons
Image

Region Stockholms avtal innebär en utökning av deras befintliga yta i fastigheten och en ökning av hyresvärdet. Det nya avtalet uppgår till 2 000 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till 5,2 miljoner kronor årligen. Totalt hyr Region Stockholm med det nya avtalet drygt 7 500 kvadratmeter i fastigheten. Avtalet med Folktandvården är en nyuthyrning omfattande 586 kvadratmeter med ett hyresvärde om 1,6 miljoner kronor årligen. Inflyttning för Folktandvården sker den 1 januari 2021. Båda avtalen löper i sju år.

Lokalerna är en del av fastigheten Möllan 1 som i huvudsak innehåller närakut och vårdrelaterad verksamhet.
– Vårdbyggnaden Möllan 1 är ett av Esteas stora utvecklingsprojekt och vi är stolta och glada att dessa två stora aktörer väljer att såväl fortsätta och utöka samarbetet som att nyetablera sig. Direkt eller indirekt statligt eller kommunalt finansierade hyresgäster är en central del av fondens strategi i att säkerställa stabila och långsiktiga kassaflöden, vilket skapar trygghet, säger Johan Eriksson, vd för Estea.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY