Image

Estea planerar miljardförsäljning

Bolag Estea undersöker möjligheterna att avyttra hela eller delar av innehaven i två av sina fonder.
Publicerad den 22 September 2016

Det handlar om fastighetsfonderna Estea Sverigefastigheter 2 AB och Estea Logistic Properties 5 AB.

Estea Sverigefastigheter 2 AB består till 76 procent av handel. Fonden äger åtta fastigheter, varav sex i Motala, en i Nyköping och en i Västberga. Fastighetsvärdet uppgick i Q2-rapporten till 446,3 miljoner kronor.

Estea Logistic Properties 5 AB består till 84 procent av lager/logistik. Fonden äger nio fastigheter, omfattande 119 000 kvadratmeter. Fastighetsvärdet var i Q2-rapporten 983,4 miljoner kronor.

En eventuell försäljning kommer att ske i nära samarbete med externa fastighetsrådgivare, i syfte att skapa en strukturerad och bred försäljningsprocess.

Målsättningen är att uppnå bästa möjliga resultatet med hänsyn tagen till pris, möjlig köpare och affärsstruktur.

En eventuell försäljning av fastigheter kan resultera i att fondernas innehav avyttras helt eller delvis. Mer information om efterkommande process kommer vid ett eventuellt beslut om att verkställa försäljningar av fastigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige