Image
Estea vill köpa Active Biotechs fastighet.
Estea vill köpa Active Biotechs fastighet. Bild: Active Biotech

Estea på väg att köpa Active Biotechs fastighet

Transaktioner Estea har lagt ett icke-bindande bud på Active Biotechs fastighet Forskaren 1 i Lund på 275 miljoner kronor. Budet motsvarar fastighetens bokförda värde.
Publicerad den 5 Februari 2019

Fastigheten har under en period varit ute till försäljning.

Active Biotechs styrelse ställer sig positiv till budet.

Esteas indikativa bud är villkorat bland annat av att en due diligence-undersökning genomförs till Esteas belåtenhet. Inget avtal om försäljning har träffats och det är inte säkert att ett sådant kommer att träffas eller på vilka villkor en eventuell försäljning av fastigheten i så fall kommer att ske. Estea kommer att genomföra due diligence och arbeta med anskaffning av förvärvsfinansiering under maximalt en månad.

Active Biotechs största aktieägare, MGA Holding AB (Mats Arnhög), har på önskemål av Estea förklarat sig beredd att, efter vad Estea väljer, medverka med maximalt 40 procent av Esteas egenkapitalfinansiering.

Om avtal om försäljning av fastigheten till Estea träffas är det därför Actice Biotechs avsikt att kalla till en extra bolagsstämma för att låta aktieägarna ta ställning till försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige