Image
Johan Eriksson, vd för Estea.
Johan Eriksson, vd för Estea. Bild: Estea

Estea köper äldreboende i Sundsvall

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond Estea Omsorgsfastigheter har förvärvat fastigheten Skörden 3 i Sundsvall. Säljare är Hemsö.
Publicerad den 20 December 2019
Annons
Image

Skörden 3 är en fullt uthyrd fastighet som innehåller ett äldreboende som drivs av Sundsvalls kommun under ett 15-årigt hyresavtal. Fastigheten omfattar totalt 8 026 kvadratmeter uthyrningsbar yta och kontrakterade hyresintäkter beräknas uppgå till cirka 9,6 miljoner kronor på årsbasis.
– Vi är mycket glada över detta förvärv som bidrar positivt till vår satsning på segmentet vård- och omsorgsboenden. Fastigheten genomgår för närvarande en omfattande renovering och uppdatering, ett arbete som kommer att pågå under 2020 och som vi nu tar över. Vi önskar Sundsvalls kommun välkommen till Estea som hyresgäst och vi hoppas på ett bra kommande samarbete, säger Johan Eriksson, vd för Estea.

Bernstrom & Partners var rådgivare till Hemsö.

Tillträde är den 19 december 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige