Image
Johan Eriksson, vd för Estea.
Johan Eriksson, vd för Estea. Bild: Estea

Estea genomför publik emission om maximalt 206 miljoner

Bolag Estea Omsorgsfastigheter genomför en publik emission av nya fondandelar för att ta tillvara på förvärvsmöjligheter.
Publicerad den 1 Mars 2021

Fonden startades 2019 och är en alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i vård- och omsorgsboenden för äldreomsorg med väletablerade hyresgäster. Fonden förvaltas av Estea AB.

Syftet med erbjudandet är att via ett ökat investeringsutrymme ge fonden en konkurrenskraftig och stark position på den svenska fastighetsmarknaden inför kommande förvärv.

Nya fondandelar om 103 miljoner kronor, med möjlighet att utöka till 206 miljoner kronor kan emitteras.

Första dag för handel med fondandelarna på Nasdaq Stockholms obligationslista beräknas ske den 19 mars 2020.

– Vi har en expansiv förvärvsstrategi och har effektivt allokerat en betydande del av kapitalet från de nyligen genomförda emissionerna till flera attraktiva fastigheter. Vi har ett väldigt starkt momentum i transaktionsverksamheten. Genom att öppna för att ta in nytt kapital tar vi tillvara både de möjligheter vi ser i marknaden och det stora intresset vi möter för fonden, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

– Vi ser en stor styrka i segmentet varför vi ökar vår egen investering i fonden. Vi som ägare kommer teckna oss för ytterligare minst 10 miljoner kronor i emissionen vilket gör att vi tillsammans med Esteas styrelse och närstående kommer ha investerarat mer än 47 miljoner kronor i fonden. Självklart till samma kurs och villkor som övriga investerare, säger Johan Eriksson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige