Image

Erséus: ”Hade hoppats på några fler”

Transaktioner KEFREN Kungsleden köpte den högst värderade fastigheten på gårdagens Kefren-auktion, för 132 miljoner kronor. - Vi hade hoppats på några fler, säger vd Thomas Erséus till Fastighetssverige.
Publicerad den 4 Oktober 2011

Kungsleden vann budgivningen på fastigheten Dockan 9 i Växjö. Fastigheten var värderad till 136 miljoner, något högre än det vinnande budet på 132 miljoner. Kungsleden bjöd mot bland andra Hemfosa, som inte nådde högst i någon av budgivningarna.

- Jag har väl haft på känn att det skulle vara så här stort intresse. Det är genomgående bra budnivåer, vilket tyder på att vi har en väl fungerande transaktionsmarknad. Det finns både djup och bredd, säger Thomas Erséus till Fastighetssverige.

Dockan 9 har en total uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka 18 miljoner kronor. De två största hyresgästerna är Växjö Fria Gymnasium och Svevia AB vilka står för drygt hälften av hyresvärdet.

Kungsleden var med och bjöd på flera fastigheter vid gårdagens auktion.

- Vi var främst intresserade av Växjöfastigheterna. Vi hade hoppats på några fler, men man kan inte få allt. Det är väl bara om man gör upp innan som man kan få allt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige