Image

Erséus: Renodling och försäljning av Hemsö

Bolag Kungsleden ska fokusera på helägda kommersiella fastigheter. När rätt tillfälle ges kommer bolaget att sälja sin del av Hemsö, enligt vd Thomas Erséus.
Publicerad den 26 Oktober 2012

Efter gårdagens rapport rasade Kungsledens aktie med mer än 20 procent.

Om samtliga nu kända skattefall skulle utfalla negativt bedöms den maximala effekten på Kungsledens egna kapital uppgå till 3 080 miljoner kronor utöver de gjorda reserveringarna på 1 050 miljoner kronor. Maximalt utestående negativ likviditetseffekt, inklusive skattetillägg och ränta, uppskattas samtidigt uppgå till 3 200 miljoner kronor.

- För det vi har reserverat tror vi att sannolikheten är större än 50 procent att vi ska förlora - men vi ser inte att sannolikheten är noll att vi vinner, säger Thomas Erséus till Nyhetsbyrån Direkt.

Kungsleden kommer framöver att genomgå en renodling.

- Vi sänder en signal till marknaden att vi kommer att gå mot en renodling av vårt fastighetsbestånd på ett antal utvalda tillväxtmarknader. Vi kommer att sälja våra aktier i Hemsö och Nordic Modular när rätt tillfälle ges. Det betyder också att vi även i ett worst case-scenario kommer att kunna hantera skattebetalningarna utifrån den likviditetssituation vi har, de löpande kassaflöden vår verksamhet genererar, då det här kommer över flera års tid om det inträffar, och den renodling av strategi vi beslutat om, säger Thomas Erséus, till Nyhetsbyrån Direkt.

På en rak fråga om en nyemission är aktuell svarar han nej.

Hemsö bildades 2009, då Kungsleden sålde 50 procent av sin portfölj med publika fastigheter till Tredje AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige