Image
Erika Olsén.
Erika Olsén. Bild: Castellum

Erika Olsén får topposition på börsbolag

Karriär För drygt två år sedan lämnade Erika Olsén fastighetsbranschen. Nu är hon tillbaka – på en nyinrättad position på ett av de största börsbolagen.
Publicerad den 5 November 2015

Erika Olsén blir ny CIO (chief investment officer) på Castellum. Tjänsten är nyinrättad och Olsén kommer att ansvara för bolagets övergripande investeringsstrategi och för större transaktioner, en roll som vd Henrik Saxborn har i dag.

Erika Olsén var partner i Tenzing – hon var med och byggde upp bolaget – men lämnade bolaget, och branschen för drygt två år sedan.

I Tenzings pressutskick skrevs att hon skulle ”ägna sin tid till att hitta inspiration och sysselsättning utanför fastighetsbranschen”.

Vad har du gjort sedan dess?

- Jag har varit ledig. Det har varit helt underbart, säger Erika Olsén till Fastighetssverige.

- När jag slutade på Tenzing hade jag inte bestämt någonting. Jag ville bara sätta mig ner och komma underfund med vad jag ville göra. I somras kände jag att det var dags att börja jobba igen och sedan dök detta upp. Det är verkligen ett superinspirerande uppdrag.

Erika Olsén var före Tenzingtiden associate director på JLL i London. Hon är civilingenjör från KTH, inom lantmäteri, med inriktning på bygg- och fastighetsekonomi.

- Castellum är ett väldigt intressant bolag och de är tydliga med att de ska fortsätta att investera. Jag kommer att utgå från Stockholm. Det är medvetet att tjänsten är förlagd till Stockholm så att man kommer nära till investerarmarknaden.

Castellum har under året nettoinvesterat 2 412 miljoner kronor genom förvärv, ny-, till- och ombyggnationer för 2 691 miljoner kronor och försäljningar för 279 miljoner kronor.

- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Erika, hennes stora erfarenhet från så många olika transaktioner och hennes genomförandekraft kommer att förstärka den nuvarande organisationen på ett utmärkt sätt. Vi förbättrar nu ytterligare våra förutsättningar att fortsätta att investera där Sverige och Danmark växer mest, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY