Image
Erik Selin.
Erik Selin. Bild: Balder

Erik Selin blir delägare i STS Education

Bolag Det konkurshotade språkreseföretaget STS Education räddas får nytt liv och verksamheten återupptas omgående. Nytt kapital tillförs bolaget och i samarbete med de tidigare ägarna tillkommer Balders vd Erik Selin som delägare.
Publicerad den 3 September 2020

På grund av de omfattande konsekvenser coronapandemin haft på resebranschen, tappade STS Education AB två tredjedelar av omsättningen under 2020 och ansökte därför om konkurs för sitt svenska bolag i början av augusti. Nu är det klart att verksamheten får nytt liv och återupptas omgående.

STS Education har sedan 1958 arrangerat språkresor och High School-utbyte och under de senaste veckorna har ett intensivt arbete pågått för att hitta en lösning för att fortsätta verksamheten. Parallellt med det arbetet har bolaget fokuserat på att situationen inte ska drabba befintliga kunder. Många studenter har nu påbörjat sin resa utomlands som planerat och kommit till rätta i sina nya värdfamiljer. Till de kunder i Sverige som avbokat sin resa innan 11/8 och sedan konkursbeskedet varit osäkra på om de kan få sina pengar tillbaka ges nu ett glädjande besked: "Alla som väntar på återbetalning kommer att få det från det nya bolaget."

Med nytt kapital i ett nytt bolag ser man möjligheter att fortsatt utvecklas och öka säkerheten för framtida studenter. I samarbete med de tidigare ägarna tillkommer affärsmannen och fastighetsutvecklaren Erik Selin som delägare. Utöver potential i den utveckling av verksamheten STS Education genomfört de senaste åren ser han ytterligare fördelar med att främja internationella studier:
– Att kunna erbjuda studenter möjlighet till internationellt utbyte är helt avgörande för framstående bolags framtida rekryteringar. Behovet av goda språkkunskaper, öppenhet och förståelse för andra kulturer är stort nu och kommer bara att öka i framtiden, säger Erik Selin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige