Image

EQT:s fastighetsfond – fyra miljarder kronor i eget kapital

Bolag EQT stänger sin första fastighetsfond med ett kapital på 420 miljoner euro, mer än fyra miljarder kronor. 35 procent av kapitalet har redan investerats.
Publicerad den 20 Juni 2017

Fyra investeringar har gjorts:
# Rue Lauriston i centrala Paris, en kontorsbyggnad som ska moderniseras
# Smart Parc i västra Paris, två kontorsbyggnader som ska moderniseras
# Technologiepark Köln, ett företagsdistrikt med sju fastigheter som ska moderniseras
# Täby Terass i Stockholmsområdet, en nybyggnation med studiolägenheter (tillsammans med Tobin Properties).

Fonden kommer att investera i fastigheter med möjlighet till värdeökning genom operativ fastighetsutveckling. Investeringarna kommer huvudsakligen att vara inom kontorssektorn i attraktiva storstadslägen i nordvästra Europa.

Lennart Blecher, vice vd på EQT, ansvarig för EQT Real Assets och investeringsrådgivare till fonden, säger:

- Fastighetsfonden är en naturlig fortsättning på EQT:s Real Assets-strategi och konceptet att kombinera lokal närvaro i Europa med industriellt värdeskapande. Vi ser en betydande potential i fonden, och har lyckats engagera ett rådgivarteam med gedigen erfarenhet från den europeiska fastighetsmarknaden. Passionen för att utveckla verksamheter på ett hållbart sätt har alltid varit det som utmärker EQT, och det ska bli spännande att se detta tillämpas även i fastighetssektorn.

FAKTA/ EQT Real Estate I
EQT Real Estate I är en fond med cirka fyra miljarder kronor att investera i fastighetsprojekt i Europa där det finns möjligheter att förädla och öka värdet genom operativ fastighetsutveckling, renovering och modernisering. Normalt ligger investeringarna mellan 500 miljoner och två miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige