Image
Ramin Jahangiri, Patrick Mesterton och Fredrik Josefsson på Epicenter.
Ramin Jahangiri, Patrick Mesterton och Fredrik Josefsson på Epicenter. Bild: Kristoffer Rozental

Epicenter utvecklar bostadslösning

Bostäder Epicenter utvecklar tillsammans med Trede Properties och SEB:s program för tillväxtföretag Greenhouse en unik bostadslösning för Epicenters medlemsföretag: Epicenter Living. Genom samarbetet möjliggörs nya boendealternativ. Ambitionen är att ta hand människorna på Epicenters medlemsföretag och ge dem tillgång till miljösmarta, nyproducerade lägenheter i närförorter.
Publicerad den 20 November 2018

Snabbväxande företag behöver bostäder till sina anställda. I Stockholm och Sverige har bostadsbristen hämmat företag i rekrytering på grund av bostadsproblematiken.

– Epicenter Living är ett nytt initiativ från Epicenter, SEB:s Greenhouse och Trede Properties. Vår gemensamma ambition är att underlätta rekryteringar för tillväxtföretag som är i stort behov av kompetent arbetskraft. Dessa företag har idag stora svårigheter med rekryteringar på grund av en instabil bostadsmarknad och brist på bostäder. Med Epicenter Living får våra medlemmar nu en unik möjlighet att förmedla lägenhetskontrakt till sina anställda, säger Patrick Mesterton vd på Epicenter.

Epicenter Living kan erbjuda lösningar för de företag som har rekryteringssvårigheter på grund av bostadsbrist.
– Sveriges industrisamhälle har utvecklats till ett innovations- och entreprenörsamhälle med näst flest så kallade "unicorns" i världen. Det skapar sysselsättning, god välfärd och samhällsintegration. På 15 år har antalet företag ökat med 300 000, vilket ställer stora krav på samhället. Och en ökande befolkning och arbetskraftsinvandring ställer stora och nya krav på bostadsmarknaden. Det är stora problem och det här är vårt sätt att bidra, säger Ramin Jahangiri på Trede Properties.

I dagsläget finns sju lägenheter i Bromma och sex lägenheter i Spånga klara för inflytt. Under 2019 avser Trede Properties förvärva upp emot 800 bostäder med tillträde i början av nästa sommar. Lägenheterna som erbjuds följer hållbarhetsriktlinjer och fastigheterna är inom energiklass A, B eller Svanenmärkta.

– Genom att integrera perspektiv från fastighetsbranschen och Trede Properties med den tillväxtproblematik som vi identifierat på SEB:s Greenhouse möts vi hos Epicenter för att leverera en innovativ bostadslösning, säger Fredrik Josefsson, ansvarig för Greenhouse på SEB.

SEB:s program för tillväxtföretag Greenhouse verkar för att främja svensk tillväxt genom att bland annat engagera sig i hållbara tillväxtfrämjande satsningar som är ett bra alternativ oavsett konjunkturcykel. SEB agerar som rådgivare till Trede Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige