Image
Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra.
Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra. Bild: Entra

Entras styrelse rekommenderar inte SBB:s bud – budkrig på gång?

Bolag Efter SBB:s bud på Entra på tisdagen gick Entras styrelse ut och rekommenderade aktieägarna att inte acceptera SBB:s bud. Enligt styrelsen finns det fler intressenter på bolaget. Castellum gick på onsdagsmorgonen ut och meddelade att bolaget fört diskussioner med Entra, men att de nu har avslutats.
Publicerad den 25 November 2020

Redan på tisdagsmorgonen informerade Entra marknaden om att det fanns intresse för bud på bolaget. I norsk media nämndes Castellum, Balder och SBB som potentiella intressenter. Entraaktien steg därför kraftigt redan innan SBB:s bud offentliggjordes vid lunchtid.

På eftermiddagen skickade sedan Entra ut meddelandet om att man inte rekommenderar SBB:s bud och att styrelsen varit i kontakt med ytterligare en aktör som kan komma med ett bud.

Entra-aktien stängde på tisdagen på 172 kronor, sju kronor över SBB:s bud, efter en uppgång på nästan 20 procent, 28,30 NOK, under tisdagen.

SBB:s vd Ilija Batljan kommenterade efter att styrelsen gått ut med att en andra part är intresserad:
– Som sagt, min chef är aktieägarna och jag tycker detta är ett attraktivt bud för såväl SBB:s som Entras aktieägare. Nu har vi presenterat vårt bud, låt oss se vad de andra eventuellt har att komma med, sa Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt.

Castellum skickade på onsdagen ut följande:
"Efter spekulationer i marknaden bekräftar Castellum AB att bolaget har varit i diskussioner med Entra ASA rörande ett potentiellt samgående mellan bolagen, i vilka Entra värderades till en premie mot nuvarande bud. Trots att diskussionerna var långt gångna ledde de inte till någon slutlig överenskommelse avseende en transaktion. Diskussionerna har därför avbrutits."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY