Image

Emitterar en grön miljard

Ekonomi/Finansiering Castellum har genomfört sin första emission av gröna MTN-obligationer. Emissionen omfattade totalt 1 000 miljoner kronor i form av obligationer med en löptid om fem år.
Publicerad den 28 September 2016

Emissionen genomfördes som dels en fastränte-obligation om nominellt 350 miljoner kronor med en årlig kupongränta om 1,875 procent, dels en obligation om nominellt 650 miljoner kronor med en rörlig ränta motsvarande Stibor 3 mån + 1,95 procent.

Emissionslikviden skall användas i enlighet med Castellums ramverk för gröna obligationer. Detta ställer särskilda krav på Castellum avseende ändamål för finansiering, urval av projekt och tillgångar för finansiering, hantering av nettoemissionslikvid, dokumentation av beslut samt återkommande rapportering och transparens.

Obligationerna emitterades inom ramen för Castellums befintliga MTN-program och kommer att vara noterade på Nasdaq Stockholm. Handelsbanken har agerat rådgivare i arbetet med att utforma Castellums gröna ramverk och är även den bank som genomförde emissionen.

Castellum har i dag flest miljöcertifierade fastigheter i Sverige och ett urval av dessa kommer att finansieras via de nu emitterade obligationerna.

- Castellum har höga ambitioner inom hållbarhetsområdet – och det är glädjande att notera det betydande investerarintresse som finns för att bidra till att finansiera vårt långsiktiga arbete, säger Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör i Castellum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige