Image
Jacob Fyrberg, vd Emilshus.
Jacob Fyrberg, vd Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus laddar för förvärv – emitterar ett obligationslån

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Emilshus AB har emitterat ett icke säkerställt treårigt obligationslån om 300 miljoner kronor inom ett rambelopp om 500 miljoner kronor.
Publicerad den 28 November 2019

Obligationslånet löper till 2022 med en rörlig ränta om STIBOR 3M + 5,75 procentenheter. Investerarintresset för obligationslånet var stort och emissionen övertecknades kraftigt med efterfrågan koncentrerad till svenska och internationella institutionella investerare.

– Genom obligationsemissionen öppnas en ny finansieringskälla för Emilshus. Emissionen ger samtidigt Emilshus finansiell kapacitet för fortsatt lönsam tillväxt. Vi är mycket nöjda över det stora förtroende investerarna har visat oss, säger Jakob Fyrberg, vd på Emilshus.

Emilshus överväger flera fastighetsförvärv och emissionslikviden ska användas för att finansiera förvärv och generella verksamhetsändamål. Emilshus avser att notera obligationslånet på NASDAQ Stockholm Corporate Bond List.

ABG Sundal Collier har varit finansiell rådgivare och Glimstedt har varit juridisk rådgivare till Emilshus.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Söderlundh: Så slår coronakrisen mot fastighetsmarknaden

Bostäder Coronakrisen har slagit till med full kraft och med den följer stor osäkerhet framöver för många branscher. I en intervju med Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om vilka segment som krisen kan slå hårdast mot och varför det samtidigt finns en starkt motståndskraft på den svenska fastighetsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY