Image

Elite satsar i Södertälje – köper Astras tidigare huvudkontor

Transaktioner Elite Hotels investerar 350 miljoner kronor och omvandlar Astras före detta huvudkontor i Södertälje till ett destinationshotell med 160 rum.
Publicerad den 29 Juni 2018
Elite Hotels öppnar nytt i Södertälje. Bild: Elite Hotels
Elite Hotels öppnar nytt i Södertälje.

Elite Hotels har kommit överens med Acturum Real Estate (ägt av Peab och Wallenbergägda Fam) att köpa byggnaden som fram till sammanslagningen med Zeneca 1999 var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje.

– Alla som besöker fastigheten slås av vilken potential den har och hur vackert den ligger. Här ska vi bygga ett fullödigt Elite-hotell med fokus på möten av alla de sorter samt wellness, säger Bicky Chakraborty, Elite Hotels ägare och grundare.

Elite Hotels investerar cirka 350 miljoner kronor i köpet och ombildandet till hotell.

– I våra kontakter med Södertäljes näringsliv har vi fått tydliga signaler om att detta är en satsning som verkligen efterfrågas. Dessutom kommer hotellet att attrahera gäster från hela Stockholmsområdet, säger Bicky Chakraborty.

Fastigheten består av två sammanlänkade huskroppar om totalt 12 000 kvadratmeter, ett kontorshus uppfört 1994 samt en bryggeribyggnad från 1896.

– Det är ett mycket efterlängtat projekt som Elite Hotels nu förverkligar vid Mälarens inlopp i Norra Stadskärnan. Det markerar ytterligare ett steg i den omvandling som pågår av Södertälje, till en modern kunskapsstad med ett starkt näringsliv, god service och rika möjligheter att mötas, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hotellet kommer att bestå av 160 rum, en stor konferensverksamhet för både små och stora möten samt spa-verksamhet. I planerna ingår också flera restauranger. En av dessa kommer att placeras i bryggerifastigheten.

– Vi är glada att vårt före detta huvudkontor kommer till användning på detta sätt. Det ger oss ytterligare en spännande möjlighet för våra gäster från hela världen. Och det passar väl in i vår pågående expansion i Södertälje, säger Per Alfredsson, styrelseledamot i Södertälje Science Park och vice president tillverkning Europa, Mellanöstern och Afrika, på Astra Zeneca.

Byggstart är satt till augusti 2018 och hotellet beräknas vara klart för invigning under hösten 2020.

Cushman & Wakefield har varit säljrådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige