Image

Elfa och HSB Living Lab samarbetar om förvaring för framtidens boende

Bolag HSB och Elfa har ingått avtal om att forska kring framtidens hållbara bostäder. Elfa ska särskilt bidra med att skapa flexibel och ytsmart förvaring. Samarbetet sker i projektet HSB Living Lab och möjliggör ny forskning inom området. Resultatet ska användas för att utveckla framtidens boende med fokus på hållbara lösningar.
Publicerad den 26 Oktober 2015

– Vi är väldigt glada att Elfa blir den nionde samarbetspartnern som bidrar till HSB Living Labs utveckling. Elfas kunskaper om smart förvaring är ett viktigt bidrag till hela projektet för att utveckla ett boende där gemensamma ytor och delade funktioner är en avgörande utgångspunkt. Vi ser fram emot att tillsammans hitta möjligheter för ny förvaring i framtidens boende, säger Emma Sarin, projektledare HSB Living Lab.

I HSB Living Lab vill HSB vända på begreppen kring yta och funktion i bostaden. I Sverige pratar vi om lägenheter i termer av yta och rum, till exempel en trea på 75 kvadratmeter. Frågan är vad som händer om vi börjar prata om hur många personer lägenheter är anpassad för. Att en lägenhet är utformad för tre personer, eller beskriva storlek i termer av kubik. I det arbetet behöver vi nya förvaringslösningar.

– Det känns inspirerande att vara med och bidra till HSB Living Lab genom framtidens flexibla förvaring. Att skapa ytsmarta boenden har blivit en allt större utmaning. Med ytsmart boende kommer krav på smart förvaring. Vi behöver kartlägga hur vi förvarar idag. Och hur vi kan förvara smartare imorgon. Det ser vi på Elfa fram emot att arbeta med i detta spännande projekt, säger Lars Thelin, BA Manager B2B på Elfa.

HSB Living Lab är en flyttbar bostads- och forskningsarena. Projektet är unikt. Här kommer ett 30-tal studenter och gästforskare i alla åldrar och nationaliteter att bo samtidigt som forskning på innovativ teknik, hållbarhet, arkitektur och sociala samband sker, dygnet runt. Byggnaden kommer att placeras på Chalmers campusområde i Göteborg och stå klar för inflyttning under våren 2016.

HSB Living Labs huvudpartners:
Chalmers
HSB
Johanneberg Science Park

Samarbetspartners:
Bengt Dahlgren
Electrolux
Göteborg Energi
Peab
Tengbom
Vedum
Tieto
Akademiska Hus
Elfa

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige