Image
Electrolux Professional flyttar till Glädjen vid Hornsbergs strand.
Electrolux Professional flyttar till Glädjen vid Hornsbergs strand. Bild: Fabege

Electrolux Professional väljer Glädjen

Uthyrning Electrolux Professional har tecknat avtal med Fabege om flytt till Franzéngatan 6 och kvarteret Glädjen i Hornsbergs strand. Nu skapas deras nya koncernhuvudkontor, ett stort showroom för ett brett urval av produkter och demonstrationskök för utbildning. Totalt hyr de 1 300 kvadrarmeter och inflyttning beräknas ske i juni 2021.
Publicerad den 6 Oktober 2020
Annons
Image

Electrolux Professional huserar redan idag i Stadshagen, men flyttar nu närmare pulsen i Hornsbergs strand. Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen erbjuder både terrasser och showroom i gatumiljö. Intressenterna har varit många och uthyrningsarbetet pågår för fullt för våningsplanen högre upp i huset.
– Som ett nyligen börsnoterat bolag vill vi skapa en tydligare egen identitet, vilket är något som vi kan göra i dessa nya lokaler. Det relativt centrala läget med utmärkta kommunikationer spelar också en viktig roll i vårt val då vi har många både internationella och svenska besökare, säger Jacob Broberg, Informationsdirektör i Electrolux Professional

Hornsbergs villastad var ett område som skapades i slutet av 1800-talet men som aldrig blev någon större framgång trots de romantiska kvartersnamnen som Tillflykten, Glädjen, Lyckan, Kojan, Paradiset och Lustgården. Även vägarna döptes i samma stil som Rosenstigen, Jagarstigen, Ulvstigen och Lärkstigen. Tack vare det stora bostadsprojekt som initierades i början av 2000-talet förändrades hela områdets industrikaraktär till vad Hornsbergs strand är idag, ett populärt bostadsområde med en urban strandkant som lockar besökare från hela Stockholm. Fabege äger i dag kvarteren Glädjen, Paradiset 23 och Paradiset 27.
– Vi är väldigt glada att hälsa Electrolux Professional välkomna till Fabege och Franzéngatan 6 i Stadshagen. Det är med stor entusiasm vi nu ska skapa en inspirerande arbetsmiljö för deras medarbetare och ett fantastiskt demonstrationskök för kockar, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Ett tungt maskineri som levererar tillväxt"

Bolag Svenska Nyttobostäder är ett av börsens mest anonyma sexmiljardersbolag. Det unika upplägget gör att åren fram till 2025 i stort sett är utstakade. – Vi är ett tungt maskineri som levererar tillväxt, säger vd Tommy Johansson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY