Image

Efter domen: Kungsleden sänker vinstprognos

Juridik Efter onsdagens Cyperndom tar Kungsleden höjd och reserverar 330 miljoner kronor för sina pågående mål, gällande Hollandslösningen.
Publicerad den 31 Maj 2012

Kungsleden sänker årets prognos för det utdelningsgrundande resultatet från 550 miljoner kronor till 400 miljoner.

Högsta Förvaltningsdomstolen meddelade i onsdags att skatteflyktslagen ska gälla i det så kallade Cypernmålet, och att transaktionerna därmed blir skattepliktiga.

Kungsleden gjorde mellan 2004 och 2006 transaktioner på ett liknande sätt som i det så kallade Cypernmålet, men genom holländska bolag.

Kungsledens uppfattning är fortfarande att bolagetföljt gällande regelverk och avser att driva bolagets processer vidare. Efter HFD:s dom bedömer dock bolaget att risken för att de vilande målen kan komma att avgöras till Kungsledens nackdel som större än tidigare.

Vid negativa domar (Kungsleden har elva vilande mål i Kammarrätten) medför det en uppskattad likviditetseffekt om 140 miljoner kronor, och den beräknade skattekostnaden ökar med 330 miljoner kronor. Reserveringen görs i det andra kvartalet.

Den sammantagna effekten innebär att vinstprognosen sänks till 400 miljoner kronor.
Kungsleden sänkte nyligen vinstprognosen från 600 till 550 miljoner kronor, efter att ha fått negativa besked kring andra skatteärenden.

Fabege har valt att inte göra någon reservering till följd av Cyperndomen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige