Image

Ebab får uppdrag på Södermalm

Bolag Ebab har fått uppdraget att ta sig an projektledningen att helrenovera och bygga om Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm som har en area på cirka 14 000 kvadratmeter.
Publicerad den 20 Maj 2014
Mats Carlsson, projektledare på Ebab. Bild: Ebab
Mats Carlsson, projektledare på Ebab.

Nu inleds arbetet att projektera program- och systemhandling inför det genomförandebeslut som fattas i fastighetsnämnden och kommunfullmäktige.

Mats Carlson, projektledare från Ebab säger:

- En stor och spännande utmaning kommer att vara att balansera den kulturhistoriska
miljön med kraven på modernisering. Medborgarhuset är blåklassad det vill säga har högsta bevarandeklass och är verkligen ett landmärke på Söder. Vi vill bidra till att förverkliga stadens mål om en hållbar stadsmiljö och ett offentligt rum i världsklass.

Medborgarhuset uppfördes 1939 i klassicistisk stil i en tid då många nya byggnader hade funkis som ledstjärna. Arkitekten hette Karl Martin Westerberg och det blev ett av hans största uppdrag som han fick efter en arkitekttävling. Hans tanke var att skapa en byggnad som inspirerar människors lust att uppleva, lära, läsa och gestalta och röra sig.

Beslut om genomförande beräknas till första kvartalet 2015.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige