Image
Kestutis Sasnauskas, vd för Eastnine.
Kestutis Sasnauskas, vd för Eastnine. Bild: Eastnine

Eastnine köper kontor i Vilnius

Transaktioner Eastnine köper en kontorsfastighet i centrala Vilnius för 20 miljoner euro. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Eastnines fastighet Vertas.
Publicerad den 29 September 2020

Förvärvet inrymmer 7 200 kvadratmeter kommersiell yta samt 66 parkeringsplatser i fastigheten Vilniaus Vartai, som i övrigt består av bostäder. Köpeskillingen motsvarar en direktavkastning om cirka 6,0 procent fullt uthyrd. I dagsläget uppgår uthyrningsgraden, mätt som area, till 95 procent. Fastigheten är byggd 2007.

– Förvärvet kompletterar vårt bestånd i Vilnius på ett mycket bra sätt. Vertas och den nya fastigheten är närmaste grannar i Vilnius parlamentskvarter, vilket ger oss synergier i förvaltningen, säger Kestutis Sasnauskas, vd på Eastnine.

Transaktionen kommer att finansieras med en kombination av egen kassa och banklån med fem års löptid. Fastigheten beräknas tillträdas i slutet av september 2020. Eastnine räknar med att inleda processen med att hållbarhetscertifiera fastigheten inom sex månader från tillträdet.

– Vi är mycket glada över att kunna bistå Eastnine i deras förvärvsplaner med ett andra finansieringsavtal under 2020 i ett prioriterat fastighetssegment. Allt detta bidrar till ett starkt erkännande av regionen från internationella investerare och upprätthåller en hälsosam aktivitet på den kommersiella fastighetsmarknaden i Baltikum. Genom att tillhandahålla en kredit är vi också glada över att kunna finansiera projekt med ett tydligt mål på hög hållbarhetsnivå, säger Vilius Juzikis, chef för Corporate Banking Division och styrelseledamot på AB SEB bankas i Litauen.

Efter tillträdet äger Eastnine sju fastigheter om totalt cirka 101 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Vilnius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige