Image
Jin i Vilnius.
Jin i Vilnius. Bild: East Capital

East Capital säljer i Vilnius

Transaktioner East Capital Real Estate har sålt Jin, en kontorsbyggnad i Vilnius, med en total uthyrningsbar yta på 3 700 kvadratmeter. Ny ägare av byggnaden är Eften Capital.
Publicerad den 15 Mars 2022
Annons
Image

Kontorsbyggnaden Jin och dess systerbyggnad Jan på Menulio Street 7 i Vilnius färdigställdes och invigdes 2008. Fastigheten ligger i en snabbt växande del av den litauiska huvudstaden, i korsningen mellan Karoliniskes- och Pilaite-distrikten. Fastigheten är fullt uthyrd.

Transaktionen markerar den sista försäljningen av Baltic Property Funds fastigheter i Litauen. Fonden har efter försäljningen åtta fastigheter i portföljen av vilka sju ligger i Estland. East Capital Real Estate har nyligen gjort flera förvärv i Litauen, senast en nybyggd kontorsfastighet från YIT, för bolagets fjärde och senaste fond.
– Vi är glada att kunna konstatera att attraktionskraften i kontorsfastigheten och dess läge bara har ökat över åren och att det nu blivit ett av de mest attraktiva affärsnaven i Vilnius. Detta blev en riktigt bra försäljning för våra investerare och transaktionen bekräftar också intresset för Vilnius och dess fastighetsmarknad bland institutionella investerare, säger Albin Rosengren, partner och ansvarig för East Capital Real Estate.

Rådgivare åt East Capital Real Estate var Walless advokatbyrå och Newsec transaktionsrådgivning.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige