Image
Byggandet av Karlatornet pågår för fullt och byggnaden ska vara färdig under det tredje kvartalet.
Byggandet av Karlatornet pågår för fullt och byggnaden ska vara färdig under det tredje kvartalet. Bild: Kasper Dudzik

Duo hoppade fallskärm från Karlatornet

Bolag Två personer hoppade fallskärm från Karlatornet på måndagseftermiddagen, 170-200 meter ovanför marken, det rapporterar Göteborgs-Posten. Till tidningen uppger Sernekes presschef att bolaget kommer polisanmäla händelsen.
Publicerad den 7 Februari 2023

Enligt Göteborgs-Posten var det vid 13-tiden som vittnen såg hur två fallskärmshoppare landade på marken i närheten av Karlatornet.
– Det här är en ytterst underlig händelse, men jag har kollat med projektet och det ser ut som att det stämmer. Det är två fallskärmshoppare som ser ut att ha hoppat från Karlatornet, säger Sernekes presschef Johan Live till tidningen.

Två personer ur Sernekes personal ska ha sett fallskärmshoppare i luften och underrättat platsledningen om det. Sedan har bolaget tittat på övervakningskameror där Johan Live berättar för Göteborgs-Posten att man på en av dem ser två personer med fallskärmar som hoppar från byggnaden. Från Sernekes håll bedömer man det som att personerna hoppade ut från övre delen av tornet men inte från toppen.

Johan Live berättar vidare för tidningen att Serneke sätter igång och utreder händelsen och polisanmäler samt att de kommer att granska övervakningskamerorna vidare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige