Image

DTZ-affären klar – lämnar börsen

Bolag DTZ bekräftar att försäljningen till det onoterade investeringskonsortiet bestående av TPG Capital (TPG), PAG Asia Capital (PAG) och Ontario Teachers’ Pension Plan (TPG & PAG Consortium) har slutförts. DTZ blir därmed ett onoterat och fristående globalt bolag.
Publicerad den 6 November 2014
Agneta Jacobsson. Bild: Torbjörn Persson
Agneta Jacobsson.

I december 2011 köpte Australiensiska UGL Limited DTZ och knappt två år senare genomförde man en uppdelning där man skapade två fristående bolag noterade på börsen i Sydney.

DTZ kommer att fortsätta verka under varumärket DTZ med en förstärkt ledning. Brett White, tidigare koncernchef för CBRE Group, kommer att tillträda som styrelseordförande på heltid i det nya bolaget i mars 2015.

- DTZ får nu en erfaren och fristående ledning, stark kapitalbas och den snabbhet och speed-to-market som är förknippad med ett onoterat bolag. Det ger oss möjlighet att växa och tillgodose våra kunders ständigt förändrade behov, säger Tod Lickerman, Global Chief Executive Officer för DTZ.

Som en följd av DTZ tillväxtstrategi meddelades redan i september att man ingått ett avtal om att förvärva Cassidy Turley, som har en marknadsledande position i USA. Förvärvet av Cassidy Turley förväntas slutföras senast den 31 december 2014. De sammanslagna verksamheterna kommer att arbeta under DTZ:s varumärke och en ny grafisk profil under 2015.

- DTZ befinner sig nu i en unik och väldigt spännande brytpunkt, med en stark och erfaren global ledning och tillgång till kapital. Nu kommer vi att få resurser att utveckla verksamheten och att samtidigt göra strategiska företagsförvärv. Lokalt har vi en unik och progressiv företagskultur som vi värnar mycket om. Nu skall vi omvandla nya möjligheter till strategiska fördelar för våra kunder och spännande utmaningar för våra anställda, säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige och ansvarig för samordningen av den nordiska verksamheten.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige