Image

Dom i mark- och miljööverdomstolen godtar lägre gasklocka

Juridik Mark- och miljööverdomstolen har meddelat dom gällande Oscar Properties projekt Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Domen godkänner en förändring av detaljplanen innebärande att ett cirka 90 meter högt torn får byggas på platsen.
Publicerad den 17 Juni 2016

Bolaget kommer nu att i samråd med Stockholms Stad analysera domen för att se vilka slutsatser och handlingsalternativ som är aktuella.

Den dom som nu meddelats godkänner en förändring av detaljplanen innebärande att ett 90 meter högt torn får byggas på platsen, det vill säga samma höjd som den uttjänta gasklockan som nu står på platsen. Den byggnad som hittills planerats i enlighet med den detaljplan som Stockholms Stad tidigare hade slagit fast var 140 meter hög.

Den planerade byggnaden skulle inrymma cirka 400 bostäder. Det är ännu oklart om och i så fall hur en lägre maxhöjd på byggnaden kan komma att påverka antalet byggbara bostäder.

– Det är blandade känslor. Vi är besvikna över att vi inte får bygga det 140 meter höga hus vi ville bygga, men vi är väldigt glada över att det nu finns en detaljplan som innebär att vi får bygga på platsen, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, som också flaggar för att huset som byggs kan komma att se annorlunda ut.

– Den nuvarande utformningen är baserad på att huset skulle vara 140 meter högt. Nu när det blir lägre kommer det antagligen att omarbetas, men vårt mål är att bidra med ett hus av hög arkitektonisk kvalitet, säger Oscar Engelbert.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige