Image

Diös utvecklar fastighet i Gävle

Sverige Utvecklingsarbetet för Diös fastighet Konvaljen på Stortorget mitt i centrala Gävle är påbörjat. Till hösten flyttar de nya hyresgästerna in, vilket innebär att huset nu är fullt uthyrt. Det blir även en ny rulltrappa och moderna allmänytor från Stortorget till parkeringshuset Konvaljen. Utvecklingsarbetet beräknas vara klart i början av 2019.
Publicerad den 28 Augusti 2018
Konvaljen i Gävle. Bild: Diös
Konvaljen i Gävle.

Hyresgästerna som bidrar till utvecklingen av huset är ÅF, som utökar sina lokaler och byter huvudentré till Drottninggatan 18, nya tekniska co-workingkontoret DoSpace som blir granne med restaurang Basta som flyttar in på övre plan och Sushi City som tar plats vid entrén från Stortorget, direkt vid rulltrappan.
–Vi har skapat en bra mix av kontor och restaurang i den del av huset vi nu utvecklar. Det blir ett bra komplement till övrigt utbud i fastigheten och bidrar till en mer attraktiv stadskärna i Gävle. Arbetet är i full gång och vi ser fram emot att färdigställa för inflyttning i vinter. Först ut är restaurang Basta, säge Jennie Nyblom, affärschef, Diös Gävle.

–Vi är glada över att vi, tillsammans med Diös, har skapat ett flexibelt kontor som tillgodoser behoven för våra medarbetare oavsett om de sitter på fasta eller flexibla platser. Målsättningen har varit att skapa gemensamma ytor för våra affärsområden och ytor anpassade efter aktuellt behov med expansions-utrymme. Nu står vi rustade för att bättre möta våra medarbetares önskemål om arbetsmiljö men även våra kunders behov av mötesplatser med avancerade visualiseringsmöjligheter, säger Lennart Eilemar, kontorschef, ÅF Gävle.

–Dialogen med Diös gällande en möjlig etablering i fastigheten har pågått under ett tag och nu kan vi snart flytta in. Vårt fokus är att vara en teknisk innovationshubb där vi vill ta tillvara de krafter och den kompetens som finns i Gävle. Vi skapar en plattform för nya idéer och våra hyresgäster är både Gävle kommun och privata aktörer, säger Niclas Söör, grundare DoSpace.

-–Det känns riktigt bra att kunna etablera oss i centrala Gävle. Det blir vår största satsning hittills. Vårt koncept bygger på en kombination av prisvärda pizzerior och finare italienska restauranger med en fläkt av New York-känsla i kroppen. Vår första etablering i Falun har blivit en stor succé och nu hoppas vi kunna erbjuda Gävleborna samma upplevelse. Vi kallar det "an urban Italian experience", säger Brazer Bozlak, CEO & Business Development, Urban Italian Group.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige