Image
Diös storköper i Skellefteå.
Diös storköper i Skellefteå. Bild: Diös

Diös köper för 810 miljoner i Skellefteå

Transaktioner Diös stärker sin position i Skellefteå och förvärvar Nordvestor Fastigheters fem centralt belägna fastigheter omfattande 40 000 kvadratmeter för 810 miljoner kronor. Förvärvet kompletterar och stärker Diös befintliga bestånd och tillträde sker i januari 2022.
Publicerad den 1 December 2021
Annons
Image

Förvärvet omfattar cirka 31 000 kvadratmeter fördelat på fyra fastigheter samt 9 000 kvadratmeter parkeringshus med tillhörande bostadsbyggrätt. Två av fastigheterna är nyproducerade. Det årliga hyresvärdet uppgår till 57 miljoner kronor och uthyrningsgraden till 92 procent. Den genomsnittliga kontraktslängden uppgår till 3,8 år och bland de största hyresgästerna är Ica, Tyréns och Systembolaget. Fastigheterna som innehåller kontor, bostäder och urban service är centralt belägna och ligger i nära anslutning till befintligt bestånd i Skellefteå. Transaktionen görs i bolagsform och kommer att redovisas under det första kvartalet 2022.
– Skellefteå är en stad i kraftig tillväxt där vi vill ha en ökad exponering. Förvärvet kompletterar och stärker vårt befintliga erbjudande. Vi ser en värdeskapande potential i beståndet genom till exempel nyttjande av bostadsbyggrätt, stordriftsfördelar inom förvaltningen samt hyresutveckling, säger Annie Franzon, transaktionschef på Diös.
– Denna affär möjliggör för oss på Nordvestor att investera i nya fastighetsprojekt och på så sätt bidra positivt till Skellefteås fortsatta utveckling. Vi har stort förtroende för Diös och deras utvecklingsplaner för Skellefteå som stad och önskar dem varmt lycka till på deras fortsatta tillväxtresa, säger Pär Nordlund, vd för Nordvestor Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige