Image
Diös ställer om kontor och butikslokaler till lägenheter i Sundsvall.
Diös ställer om kontor och butikslokaler till lägenheter i Sundsvall. Bild: Henrik Bodin / Diös.

Diös konverterar till bostäder i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Sundsvall växer och efterfrågan på moderna bostäder ökar. Därför konverterar nu Diös tidigare kontors- och butiksytor till 13 nya lägenheter mitt på Storgatan i centrala Sundsvall.
Publicerad den 28 Februari 2020

Det nya kvarteret kommer att heta till Läget, döpt efter den tidigare centrala handelsplatsen som fanns i Stenstan kring 80-talet. De nya lägenheterna kommer vara cirka 30 kvadratmeter stora och ha närhet till stadsliv, shopping, restauranger och barer, kommunikation, livsmedelsbutiker och mycket mer. Inflytt beräknas ske etappvis mellan april och juli i år.

13 nya moderna hyreslägenheter ska nu fyllas med hyresgäster som vill bo centralt med närhet till allt i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös arbetar aktivt med stadsutveckling och ett av målen är att göra Sundsvalls stadskärna än mer attraktiv genom att fler människor bor, jobbar, shoppar, äter och umgås i stadskärnan. I husets bottenplan finns kaféer, gym och butiker.

– Fler moderna bostäder till Stenstan är en viktig del i Sundsvalls fortsatta stadsutveckling och konverteringen av tidigare kontorsytor går i linje med den forskning som finns om städers utveckling generellt. Vi är laddade att få erbjuda 13 lyckligt lottade personer ett riktigt bra boende i stan, säger Anna Dahlgren, förvaltare, Sundsvall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige