Image

Diös i stor bytesaffär med Riksbyggen och Kommunal

Transaktioner Diös Fastigheter köper tre fastigheter i Östersund och Umeå om 14 260 kvadratmeter och avyttrar elva fastigheter om 39 800 kvadratmeter i en bytesaffär med Riksbyggen och Kommunal. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 149 miljoner kronor och för de avyttrade fastigheterna till 321 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2015

Tillträde sker den 30 december. Av de förvärvade fastigheterna är två belägna i Östersund och en i Umeå. Den totala ytan består av 19 procent bostäder och 81 procent kommersiella fastigheter. De tre största hyresgästerna är Östersunds kommun, Sportsgym i Östersund och Ramböll i Umeå. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 16 miljoner kronor och vakansen är försumbar.

Av de avyttrade fastigheterna, i huvudsak bostäder, är åtta belägna i Östersund och tre i Umeå. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 35 miljoner kronor och vakansen är försumbar.

Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med senaste värderingen. Affärerna kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2015.

– Detta är en strategisk affär där vi koncentrerar beståndet mot centrumnära fastigheter. Vi blir mer effektiva och kan ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service, säger Knut Rost, vd på Diös Fastigheter.

– Inom Riksbyggen har vi en tydlig målsättning att utöka vårt bestånd av bostadsfastigheter. Östersund är en ort som vi känner väl och tror på, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Lindahl var rådgivare åt Kommunal.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige