Image

Diös hyr ut lokaler till Region Gävleborg

Uthyrning Det är nu klart att den nya adressen för Region Gävleborgs administrativa enheter blir Diös fastighet på Nobelvägen 1 i Kungsbäck, Gävle. De nya lokalerna omfattar en yta på cirka 5 300 kvadratmeter med ett totalt hyresvärde på 27 miljoner kronor över hyresperioden. Inflyttning kommer att ske den 1 april i år och hyresperioden är fyra år. 
Publicerad den 2 Februari 2017
Diös hyr ut lokaler till Region Gävleborg. Bild: Diös
Diös hyr ut lokaler till Region Gävleborg.

Då lokalerna har en modern kvalitet och funktionalitet krävs det endast mindre anpassningsåtgärder nu när Region Gävleborg flyttar in.

– Vi har haft en bra dialog med Region Gävleborg från start med målet att kunna erbjuda funktionella och lämpliga lokaler. Ambitionen är att, så långt det är möjligt, nyttja befintlig planlösning. Det i kombination med den höga funktionaliteten gör att det knappt krävs några anpassningar, vilket är både hållbart och effektivt, säger Anders Hedström, affärsområdeschef Gävleborg på Diös.

Region Gävleborgs syfte med att hyra lokal i Kungsbäck är kopplat till de stora byggplaner som tagits fram för Gävle sjukhus.

– Vi behöver evakuera administrativa arbetsplatser från sjukhusområdet med start under 2017. Syftet är att bereda plats för hälso- och sjukvårdens behov av lokaler inför kommande om- och nybyggnationer på Gävle sjukhus. I första hand används egna lokaler i form av de administrativa lokalytor som finns tillgängliga på Sandvikens sjukhus. Dessa ytor kompletteras med inhyrning av lokaler i Kungsbäck i Gävle, säger Helena Ribacke, fastighetsdirektör på Region Gävleborg. 

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige