Image
Diös hyr ut lokaler till restaurang- och livsmedelsprogrammet i centrala Falun.
Diös hyr ut lokaler till restaurang- och livsmedelsprogrammet i centrala Falun. Bild: Diös

Diös hyr ut i Falun

Uthyrning Restaurang- och livsmedelsprogrammet flyttar till Diös lokaler i centrala Falun. Just nu anpassar fastighetsägaren Diös lokalerna till att bli en fullskalig restaurangskola med bland annat två kök, bar, matsal, teorisalar och nya omklädningsrum. Inflytt är planerad till augusti 2019.
Publicerad den 11 Februari 2019

Idag är restaurang- och livsmedelsprogrammet beläget i Haraldsbo, cirka tre kilometer från centrum. Nu flyttar utbildningen till drygt 800 kvadratmeter stora lokaler i centrum och ökar därigenom tillgängligheten för både elever, lärare och besökare. Sedan tidigare är Falu Kommun en av Diös hyresgäster, bland annat genom sin placering i stadshuset mitt i centrala Falun. I och med Restaurangskolans etablering utökas nu samarbetet mellan Kommunen och Diös.
– Vi är stolta att kunna erbjuda Restaurangskolan ett för dem mer strategiskt och gynnsamt läge. Vår strategi är stadsutveckling och skolans etablering mitt i Falun bidrar till ökade flöden i stan, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös.
– För oss blir flytten ett lyft. Vi ser att läget i centrum kommer attrahera fler elever och restaurangbesökare med ytterligare möjligheter att utbilda kunnig personal inom restaurang- och livsmedelsområdet. Vi har haft ett bra samarbete med Diös som erbjudit flexibla lösningar anpassade efter vår verksamhet. Vi ser fram emot att välkomna såväl elever, lärare och gäster till våra nya, moderna och fina lokaler i centrala Falun, säger Johan Svedmark, tf förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen, Falu kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige