Image

Diös gör flera uthyrningar till nyskapad arbets- och mötesplats

Uthyrning Till sommaren flyttar en sammansättning av Östersundföretag in i helt nyrenoverade lokaler på en orörd innergård på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu fastigheten till att innehålla café, kafferosteri, korvdeli, orangeri, kommunikationsbyrå, galleri och flexibla arbetsplatser med möteslokaler.
Publicerad den 15 Februari 2018
Diös utvecklar orörd innergård till ny kreativ arbets- och mötesplats i centrala Östersund. Bild: Diös
Diös utvecklar orörd innergård till ny kreativ arbets- och mötesplats i centrala Östersund.

Största hyresgästen på innergården blir kommunikationsbyrån Grand North (före detta Syre) som, genom de nya lokalerna, skapar ett helt nytt kompetensnätverk inom kommunikation, reklam och PR. Innergården kommer att erbjuda flexibla arbetsplatser och möteslokaler för frilansare och företag som vill hyra in sig i en kreativ och inspirerande miljö. Detta blir kommunikationsbranschens samlingsplats för utveckling och nätverkande.

Manne Mosten driver i dag Bilbolaget Café och Korvdeli i Odenskog och utvecklar nu sin verksamhet genom etableringen i centrala Östersund. Satsningen sker tillsammans med Telogott som utökar sin butiksverksamhet med kafferosteri och chokladverkstad.

I ett före detta lysrörslager i ett av gårdshusen planeras en ny konst- och kulturmiljö där det kommer att visas kvalitativ samtidskonst med allt från bildkonst, installationer till digital Live Art.

– Vi vill skapa nya innovativa miljöer som ger förutsättningar för nya mötesplatser och för våra hyresgäster att kunna växa och utveckla sina verksamheter. Det är precis det vi menar med stadsutveckling. Kombinationen av moderna kontors- och cafémiljöer tror vi kommer skapa fler affärer och nätverk mellan hyresgästerna och besökarna. Nu ser vi fram emot att få hälsa våra nya hyresgäster välkomna, säger Henrik Lundmark, fastighetschef, Diös.

– Vi förnyar vårt arbetssätt och erbjudande tack vare den här satsningen. Vi vill skapa en flexibel arbetsplats som samlar nya talanger. Här skapas nya spännande möten och kreativa samarbeten över alla gränser, säger Thomas Boström, byråägare Grand North och en av initiativtagarna.

– Här byggs nu en perfekt plats där vi tillsammans kommer skapa spännande smak- och kulturupplevelser. Ambitionerna är höga. Vi vill vara en mötesplats för invånare och företag i Östersund men också för en internationell publik, säger Manne Mosten, matambassadör och en av initiativtagarna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige